soss

Det är mycket tankar som snurrar när man är gravid, här hoppas jag få utlopp för de flesta av dom :) <3

Aj?!

Kategori: Allmänt

Har haft en fruktansvärd huvudvärk nu måndag tisdag och känner den komma krypande även idag.. Detta st resulterat i att när jag inte varit på jobbet har jag legat i sängen och sovit.. Idag när jag lämnade sängen för att åka till stallet känner jag att jag har träningsvärk i låren:/ hur kan detta komma sig? Jag har ju verkligen inte gjort något som skulle kunna ge träningsvärk.. Förklaring någon?

Persika ;)

Kategori: appar :P

Bebis tröjan :)

Kategori: bebis

Måste ju visa hur jag ser ut i min fina bebis tröja som pappa köpt till mig :)

Morsdag

Kategori: berättat

Igår gick vi upp tidigt för att åka först till mamma och lämna tillbaka hennes bil, sen gick vi till pappa och lånade hans bil för att kunna köra till Osby och Puttes mamma :) hade återigen bebis tröjan på mig då hon inte visste om att hon skulle bli farmor än ;) hon blev glad men gillade inte riktigt det här med farmor då det låter så gammalt :P hon är ju redan mormor :)

Efter det körde vi till degeberga för att hämta Louise och sen hem till mamma för middag :) sen blev det minigolf och glass i Åhus! Alltså en väldigt lyckad och mysig Morsdag <3

Lördag :)

Kategori: Allmänt

Lördagen bestod av fiske på förmiddagen och på eftermiddagen var det dags för kalas för moster Malin :) hade min nya bebis tröja på mig och Malin blev så glad att hon grät när hon såg den :)
På kvällen sen åkte vi hem till Sanne och Ludde för att titta på melodifestivalen, alltid lika trevligt att umgås med härliga människor <3

Tjockis ;)

Kategori: tjockisbilder

Så här ser jag ut idag :) tjock som vanligt ;) kan ju säga som så att jag inte kan dölja det på jobbet längre;)

Panikpannkaka

Kategori: Allmänt

190 dagar kvar, det är inte länge.. Skit vad jag fick panik idag när jag kom på att det bara är 6 månader kvar. Och om jag vill och behöver kan jag gå hem när det är två månader kvar tills bebisen ska komma. Det är månadsskiftet september/oktober. Och det är 4 månader dit varav jag har semester i en månad, vilket betyder att om det vill sig riktigt illa har jag bara 3 månader kvar att jobba :O men jag hoppas jag mår bra så jag kan jobba så länge som möjligt. Det är iaf mitt mål att så länge jag kan jobba ska jag jobba :)

Dofter

Kategori: Allmänt

Har varit befriad från illamående och kräkning så när som på en gång. Däremot har jag väldigt svårt för många dofter, det började med handsprit vilket är lite jobbigt med tanke på mitt jobb och att jag kommer i kontakt med det flera gånger om dagen när jag jobbar men det funkar om jag håller händerna långt från mig ;)
Andra dofter som är lite jobbiga är rått kött, vissa parfymer, en del kryddor, vissa maträtter, men även vissa andra dofter jag inte riktigt kan identifiera.. Dessa gör att jag klöks, men som sagt än så länge har jag sluppit kräkas av det :) och det ät jag väldigt tacksam för då jag som sagt hatar(!) att kräkas :/

Varmt!!

Kategori: Allmänt

Varmt som tusan är det! Brukar inte klaga på värmen och hör det egentligen inte nu heller, vill bara uttrycka mitt medlidande med alla dom som är höggravida på sommaren! Dom kan inte ha det lätt! Jag tycker det är jobbigt att bara vara lite tjock, tänk då dom stackare som är jätte tjocka på sommaren, hemska tanke!

Är iaf glad att jag bara jobbar kort kväll idag, något annat hade jag inte orkat:/ har sovit halva eftermiddagen för jag va så trött! Nej, nu är det jobb som gäller :)

Gammelfarmor

Kategori: berättat

Putte har idag ringt och berättat för sin farmor att vi ska ha barn, hon blev jätte glad och tyckte det va kul att Magnus ska bli farfar :)

Tröja

Kategori: Allmänt

Har hämtat min tröja idag :). Super fin och passar jätte bra :) ska ha den på mig på mosters kalas på lördag och när vi ska till Osby och svärmor/farmor på söndag :) ska bli kul, mamma påstår att morfar kommer få en hjärtattack.. Men det tror jag inte på ;) dock är vi överens om att Malin kommer bli hysterisk :P

Hur Ann kommer reagera vet jag inte men ska bli skönt att berätta för henne så det känns officiellt på riktigt :D

Fisk?

Kategori: Allmänt

Nu fiskar han igen, och jag ligger i solen och har det gött :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3531090/images/2012/pic_203499390.jpg" class="image">

Inskrivning

Kategori: bebis

Jaha, idag var det dags för inskrivning på Mvc. Allt gick bra :) har blivit vägd och tagit blodtryck och prover. Inget konstigt alls, hade inte gått upp så mycket faktiskt. Det känns bra med tanke på hur mycket jag stoppat i mig den senaste tiden ;) blodproverna har vi ju inte fått svar på än men blodvärdet va bra, har nästan alltid bra blodvärde när jag lämnar blod så inget konstigt med det heller.

Har fått tid till ultraljud, det blir den 3/7! Kan knappt vänta så länge känns det som!! Över en månad dit ju!! Sen ska vi inte till Mvc förrän i augusti nästa gång, känns väldigt länge..

Hon frågade massa saker bl.a. Om vi har tvillingar i släkten, när vi sa att vi adr det båda två tittade hon mystiskt på oss precis som för att säga "ni vet vad det innebär va?" jo, vi vet och har tänkt den tanken både en och tre gånger ;) men men, det får vi ju veta i juli :)

Nu ska jag bege mig ut till stallet i värmen och se om jag får något vettigt gjort där idag :)

Pappa :)

Kategori: bebis

Min pappa, den blivande morfadern är helt fantastisk, han har sagt att han ska köpa em bebis tröja till mig :) woho!! Helene beställer den nu :) är så glad! Har velat ha en sån sen jag va tonåring ;) har alltid sagt att jag ska ha en sån när jag blir gravid. Hoppas på att den kommer innan lördag för då kan jag ha den på mig på kalaset för moster Malin :)

Soooool

Kategori: Allmänt

Sitter i solen och har rast nu :) unnar mig en milkshake och läser denna fantastiskt roliga bok :)

Namn?!?!

Kategori: bebis

Det här med namn tycker jag är väldigt roligt, plågar Putte med det minst en gång om dagen ;) flicknamn är vi överens om värre är det med pojknamn.. Det finns så många fina flicknamn men pojknamn har vi jätte svårt att hitta som vi båda gillar. Jag har två namn jag kan tänka mig, han har ett. Men vi är väll inte överförtjusta i varandras :P

Sååå nu undrar jag om ni som läser skulle vilja komma med ett och annat förslag? Vilka namn tycker ni är fina?
Våra 'krav' är att det inte ska vara för vanligt eller för krångligt alltså inte för ovanligt heller.
Så, några bra idéer?


(Förslag på flicknamn mottages naturligtvis också :) )

Present :)

Kategori: bebis

Fick en namnsdags present av mamma idag, massa roliga böcker och tidningar :) handbok för gravida har jag nästan läst halva redan!! En bok helt i min smak, rolig som tusan men den tar upp sånt man normalt inte pratar om. En bok som alla som är gravida eller har varit det för den delen och har någon form av självinsikt och humor borde läsa :)

Veckans bild :)

Kategori: appar :P

Magisk

Kategori: Allmänt

Ja, det känns som om jag har passerat en magisk gräns idag.. 12 veckors gränsen!! Nu säger dom som vet att missfallsrisken minskat med 65% känns faktiskt otroligt skönt måste jag få säga! Det har varit och är fortfarande min stora skräck!! Men nu känns det som om vi kan andas ut iaf lite.. Nu får vi bara hoppas att det går fortsatt bra :) och att det inte blir allt för påfrestande för någon av oss :)

Sant ;)

Kategori: Pappa Putte

Ja, bilden säger mer än tusen ord :) men tro mig, han är fantastisk den där Putte men just nu skulle jag kunna sälja honom vissa dagar :P men idag räddade han sig själv genom att cykla till Willys och köpa glass till mig <3

VILL HA!!!

Kategori: Allmänt

ledig dag :)

Kategori: Allmänt

idag är jag leeedig, imorn också och jag bara älskar det. känns bra att kunna samla lite energi och så jag orkar jobba resten av helgen sen :)
just nu sitter jag och tittar på extrem home makeover, och alla dessa hormoner gör att jag bara gråter hela tiden :'( allt som jag i vanliga fall inte skulle gråta över för mig att stortjuta :P det är väll bara att vänja sig :)

"sur"

Kategori: Allmänt

idag är jag mycket "sur" förresten, jag har namnsdag idag och inte ett enda grattis har jag fått mer än på jobbet :( MYCKET besviken på min kära familj som borde hålla koll liiite bättre tycker jag ;)
(hoppas ironín framgår?!?! ;) )

fika :)

Kategori: Allmänt

va och fikade med sanne idag :) alltid lika trevligt!!
vi va på BH jakt, jag köpte en ny igår då mina alla börjar bli för små.. :/ (har ökat nästan 2 storlekar redan :/ ) jag tyckte den kändes bra men det är något med den som inte är riktigt bekvämt. så idag hjälpte hon mig att jaga fatt i en ny som känns mycket bättre. var man än läser så säger "alla" att det bästa är att inte köpa en vanlig BH utan en ammnings BH utan byglar för det är tydligen bättre för brösten. så det är det jag har gjort. har dock inte köpt en sån mjuk ni vet, HATAR sånnaa utan det har blivit en som där ändå är stadga i som jag tycker ger ett mycket bättre stöd :) intressant va???
sen när vi va inne på HM kunde jag inte låta bli att titta på mamma kläderna :P hittade mycket fint jag ville ha och eftersom jag inte köpt några kläder alls sen jag fick veta att jag va gravid då jag inte tyckt det varit lönt så belönade jag mig idag med ett par byxor som är super coola som jag kan ha när jag jobbar i sommar. plus en sommarklänning coh en poncho :) inget va direkt dyrt och jag kände att jag faktiskt va värd det :D
nu ska jag bara se vad putte säger när han kommer, vi brukar inte ha samma åsikter vad gäller min klädkonsumtion ;)

Tjockis ;)

Kategori: tjockisbilder

Jodå, den är där magen..men som ni ser kan jag med rätt kläder fortfarande gömma den lite :) ska faktiskt bli skönt att slippa det sen ;)

Bättre

Kategori: Allmänt

Känns bättre idag, har lugnat mig och det är nog tur.. Efter gårdagens oro och ilska mådde jag på kvällen inte särskilt bra men nu idag känns det betydligt bättre :) har ett par saker som ska redas ut idag men sen tänker jag lämna detta bakom mig och bara fortsätta vara tjock ;) se om jag kan ta en bild sen så ni får se hur mycket tjockis jag har blivit :P

Rykten!

Kategori: Allmänt

Träffade en vän i morse på väg till jobbet. Hon frågade mig om ett rykte som Hon hört om att jag skulle va gravid. Det va hennes mamma som sagt det till henne och en gammal vän till mig som sagt det till hennes mamma. Nu är ju bara frågan hur hon har fått veta det?? Jag har mina teorier men dom håller jag för själv!!

:'(

Kategori: Allmänt

Folk snackar mer än dom har rätt till:/ jag kan inte för mitt liv förstå hur folk jag inte umgås med fortfarande kan göra mig så ledsen och besviken gång på gång :(

Orange

Kategori: Allmänt

Så här orange va Malmö arena igår! Ganska häftigt faktiskt :)

Morfar

Kategori: berättat

så ja, hemkommen efter middag hos pappa/morfar :)
valde att inte själv berätta det för pappa och helene utan jag sa det till celina istället så fick hon säga det ;) tyckte det va mer rättvist att hon fick veta det först :) massa glada miner även här känns bra :) men vem kan bli ledsen??? pappa är nog övertygad om att det ska bli en pojke (eller så är det det han hoppas på) för han började genast planera kross/go-kart bana i trädgården.. han är galen!!!
efter maten åkte vi hem till farmor och fikade, och celina den lilla skvallerbyttan va ju tvungen att även här berätta att det fanns en bebis i min mage, såå nu går väll djungeltrumman varm så sanrt vet hela släkten det, dom/vi är inte så bra på det här med hemligheter.. och farmor sa att hon redan "visste" det, vet inte om detta innebär att ngn som redan vet det har skvallrat eller om det som hon sa va för att jag inte drack på anne och cissis fest.. det kan i vår familj tyvärr vara vilket som :/ jag hoppas dock på det sista..
celina kunde först inte förstå varför jag ville ha ett barn, dom va ju bara jobbiga och tjatiga :P som man känner sig själv känner man andra heter det väll? men till sist tyckte hon det skulle bli lite kul om det blev en flicka :)

Farfar

Kategori: berättat

Nu har vi varit i åsum hos den blivande farfar'n han blev jätte glad men han hade haft det på känn när vi hade sagt vi skulle komma idag, konstigt det där men han hade sagt det till Louise för ett par dagar sen :)

Nu väntar pappa, Helene och celina :) spännande ;)

Farfar o morfar

Kategori: berättat

Nu är vi på väg till Puttes pappa och ska berätta för honom att han ska bli farfar :)

Sen ikväll är det min pappas tur att få veta att han ska bli morfar :) återkommer med hur det har gått ;)

Mamma/mormor

Kategori: berättat

Hade mycket funderingar över hur vi skulle berätta för mamma/mormor men tillslut blev det på hennes födelsedag genom ett fint litet kort ;) jag kan ju bara undra hur lång tid det tog innan hon kopplade vem och vilka tanar som hann snurra i huvudet på henne innan reaktionen kom <3

 

Kul

Kategori: appar :P

Har en jätte rolig app till telefonen :) den har ganska kul jämförelser tycker jag, men man ska nog ha lite humor för att uppskatta den ;)

 

Kräk och handboll

Kategori: bebis

Ja, så kan man väll beskriva min dag. När jag vaknade imorse så mådde jag inte alls bra, huvudvärk och kände mig illamående och nästan febrig:/ dock va jag inte varm så feber var det inte. Tänkte att det skulle hjälpa med en dusch men det blev nästan värre. Tillslut mådde jag så illa att det inte gick längre, va tvungen att kräkas. Och jag verkligen hatar att kräkas!! Mådde lite bättre sen och började göra mig klar för att åka till stallet, precis innan vi skulle gå va det dags igen :/ klarar mig sen till stallet men sen va det dags ytterligare en gång :/
Putte min underbaring följde med till stallet och hjälpte mig( han gjorde det mesta) så det gick trots allt! Blev hämtade av Niklas sen åkte vi till pappa och käkade innan det va dags för Malmö och handbolls final :) super kul men synd att dom inte vann :/

Nu ligger jag nerbäddad i sängen och ska sova och hoppas på att jag mår bättre imorn :)

Tidigt

Kategori: bebis

Jag är ingen morgon människa alls, jag sover gärna länge.. Men den senaste tiden har jag de dagar jag är ledig börjat vakna ngn gång mellan 6-7 detta för att jag har varit så kissnödig så jag håller på att explodera! Sen kan jag tvinga mig själv till att somna om en stund men Max till ca 9 sen vaknar jag och är pigg igen. Iofs så måste jag oftast sova middag mitt på dagen om jag aka orka med att göra så mycket som jag vill. Lite små drygt det här men det finns inte så mycket man kan göra åt det.
Får se hur det blir sen, vissa säger att det blir bättre andra säger att det blir värre så endast tiden kan utvisa :)

cravings :)

Kategori: bebis

har inga direkta cravings, mer än på mat i allmänhet.. jag måste ha mat med jämna mellanrum, annars känns det som om jag ska svimma! på riktigt svimma, det svartnar för ögonen och jag blir alldeles yr :/ ganska jobbigt då det innebär att jag får lägga om mina matvanor ganska mycket eftersom jag aldrig ätit regelbundet.
annars är det frukt och bär som gäller. helst äpplen, jordgubbar och vattenmelon, kan man leva på det??

Middag :)

Kategori: Allmänt

Idag har favvo faster Signe bjudit på middag och fika:) mycket mysigt! Massa skitsnack blev det också om allt mellan himmel och jord ;) vi har även bestämt dejt om ett par månader när jag är en riktig tjockis då vi ska gå och se sista twilight filmen :)

Fast nu är jag trött och ska hem och bädda ner mig i sängen i väntan på att Putte kommer hem från jobbet :)

Tjock

Kategori: tjockisbilder

 

 

Trött

Kategori: Allmänt

Fy bubblan vad jag är trött idag :( inte kul att jobba länge då..

Putte älsklingen kom hem igår och ingen blev gladare än jag :D han och Niklas körde till maxi när jag jobbade och köpte match tröjor till morgondagens sm final i handboll! Ska bli kul att åka och titta på det i Malmö :)

Nej, jobba vidare lite nu, se hur mycket denna tjockisen orkar göra idag ;)

Mobilen

Kategori: tjockisbilder

Måste testa att blogga från mobilen ;) sp jag bjuder på den första 'tjockis' bilden son jag tog på jobbet för en vecka sen :)

 

musik

Kategori: Allmänt

har för tillfället helt snöat in på disney :) snacka om nostalgi när man lyssnar på det!! man blir riktigt glad!! nu ska jag skruva upp ljudet och hoppa in i duschen innan det är dags för stallet och sen jobbet. och ikväll när jag kommer hem så är putte hemma och väntar på mig <3 kan man vara lyckligare????

tvätt..

Kategori: Allmänt

jag hatar att tvätta, eller nej, jag hatar at gå till tvättstugan, att ta tag i det och börja tvätta, sen själva tvättandet är inte jobbigt, bara för och efter arbetet :P men nu är jag iaf igång, se hur mycket jag orkar med i dag, tror inte det blir allt utan att jag bokar en ny tid till när putte är hemma så han kan hjälpa mig, för min energi nivå är ganska så låg för tillfället. jag är lite som ett barn, får jag inte sova middag blir jag sur och grining :P

bra :D

Kategori: Allmänt

tinad hämtpizza driekt från frysen, twilight, greys, det blev en ganska bra onsdagkväll iaf :D nu tänker jag krypa ner isängen och titta på body of proof :) jag är ganska nöjd trots allt ;) jag och det lillan livet i magen alltså <3

endometrios

Kategori: endometrios

endometriosen är värst, vet inte hur jag ska hantera den.. har alltid fått höra och läsa att man blir "botad" om man blir gravid.. men jag känner av samma typ av smärta i en något lindrigare grad med jämna mellanrum.. jag inbillar mig att det är endometriosen för att jag inte ska bli helt hispig över vad det kaan va :/
sen läser jag på många sidor att det är normalt (ett ord jag för tillfället HATAR!!!!) med mensvärks liknande smärtor i magen i början av en graviditet. så ja, vem vet vad det egentligen är?? inte jag iaf. jag blir verkligen inte klok på detta.
tror jag ska fråga baarnmorskan om det när vi ska dit nästa gång den 21/5 <3

gravid :D

Kategori: bebis

ja, bara så det inte va oklart så är jag gravid <3 vilken lycka det är hur oplanerat det än är så kan man bara inte beskriva känslan <3
och vet du om att denna blogg existerar så är det för att du vet att jag är gravid redan så det är kanske lite onödig info ;)

ensamt

Kategori: Allmänt

att vara gravid med alla känslor det innebär är jobbigare än jag någonsin kunnat föreställa mig :P framförallt dagar som denna då putte inte är hemma och inte kommer att komma hem och jag vet att jag ska sova ensam.. har aldrig gillat det (jo innan jag träffade putte) men nu med aalla hormoner som spökar är det extra jobbigt :'(

nu igen ;)

Kategori: Allmänt

gör ett nytt försök med bloggandet, känner ett litet behov av att ha någonstans att skriva ner mina tankar.. mycket som snurrar i huvudet just nu.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt