soss

Det är mycket tankar som snurrar när man är gravid, här hoppas jag få utlopp för de flesta av dom :) <3

Vill ha!!

Kategori: Allmänt

En sån här säng hade jag velat ha till bebis! Tänk vad bra? Ingen som kan snickra ihop en till mig? Hade varit evigt tacksam :D

Ångest??

Kategori: Allmänt

Usch, tror verkligen jag lider av separationsångest för tillfället. Har jätte problem med att vara själv, framför allt sen förra veckans händelser. Jag har annars alltid tyckt det har varit ganska skönt att vara ensam ibland men nu blir jag gråtfärdig bara Putte ska till jobbet.. Så idag åkte jag hem till mamma och håller sjuklingen Hampus sällskap :P

Tror även lite av problemen jag har med att vara själv har att göra med att jag känner mig fruktansvärt otrygg i vår lägenhet, det är alltid så mycket folk och liv precis utanför och det tycker jag är lite obehagligt för jag känner mig så oskyddad! Så det ska bli så skönt att få flytta nu av så många olika orsaker att det inte går att skriva här nu för det inlägget hade blivit jätte långt ;)

Kurs

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på föräldrakurs, kanske inte det mest givande jag varit på men det va trevligt iaf :) idag handlade det mest om amning. Och nästan all information vi fick är sådant jag redan har läst mig till eller hört från andra ;) ser dock fram emot nästa vecka då det ska handla om förlossningen. Och som ni förstått är det ju det jag har mest oro för.

Klagomur?

Kategori: Allmänt

Känns som om detta har blivit mitt eget klagoforum den senaste tiden, så därför vill jag idag skriva att jag har jobbat hela dagen mellan 7-16:30 och mått super bra! Har varit pigg och känt att jag orkar med. Detta har fortsatt hela kvällen och jag måste säga att det känns underbart!!

Alltså en mycket glad Sophie som nu ska bädda ner sig i värmen i sängen för fy vad det är kallt idag :/

I form

Kategori: tjockisbilder

Jag är i form, rund är en form!

Tjockis i vecka 31

<3

Kategori: Pappa Putte

Min fina älskade underbara <3 (men lite obehagliga) sambo <3

Kalas

Kategori: Allmänt

Kalas för pappa i fredags kväll. Bara vi i familjen som åt god mat :) men systrarna Månsson va väldigt slitna alla 3 ;) men celina kunde efter en powernap busa lite med sina svågrar :P

Jobbigt läge

Kategori: Allmänt

Har inte varit bra dagar de senaste dagarna.. I onsdags svimmade jag nästan hemma, skrämde livet ur Putte och mig själv också för den delen! Mådde inte så jätte bra resten av kvällen sen heller, kände mig konstig i kroppen och väldigt mör.
I torsdags kände jag mig bättre och jag åkte till stallet framåt eftermiddagen. När jag skulle tömma skottkärran på gödselhögen tappade jag all kraft i benen och föll ihop mitt bland all annan skit ;) eftersom det inte va någon annan där tänkte jag att här kan jag ju sitta tills nästa kommer.. Som tur va kom jag upp själv och kunde göra färdigt.
Åkte sen hem till mamma för jag ville inte vara själv och Putte va inte hemma. Mådde inte bra resten av eftermiddagen/kvällen.
Men envis som man är bestämde jag mig för att jobba på fredagen som vanligt, ett ganska dumt beslut insåg jag efter ett par timmar. Putte fick tag i BM och hon hade en tid till mig kl 1, mina underbara kollegor fixade så jag kunde gå hem! Helt underbara människor!!

BM tror att det beror på blodtrycksfall att jag mår så här, hon tyckte jag skulle ta det lugnt. Men för säkerhetsskull fick jag tid till läkare om det skulle va ngt annat.
När jag ringde tillbaka till jobbet hade dom redan fixat vikarier till helgen om ifall att jag skulle vilja va hemma, funderade en stund men kom fram till att det nog va ganska bra att vara lite ledig och vila.

Så har jag mått denna veckan, mår fortfarande inte helt hundra men är inte lika yr lika ofta idag. Så det känns bra iaf.

:)

Kategori: appar :P

Aktiv

Kategori: bebis

Har som sagt en väldigt aktiv liten bebis i magen. Den senaste tiden har bebis även varit väldigt aktiv när jag rört mig, innan var det mest när jag har lagt eller satt mig som den vaknat till liv där inne. Nu kan jag helt plötsligt få mig en spark när jag går eller gör ngt. Det är lite obehagligt för det känns verkligen som att någon slår mig och jag blir lite överrumplad. Men det är ju bara att vänja sig, bebis ska ju vara kvar där inne ett tag till :)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Dålig uppdatering de senaste dagarna, tyvärr.. Har jobbat och jobbat. Men idag har jag varit ledig :) har inte gjort så mycket egentligen. Mest vilat mig och det behövde jag verkligen! Sover inte ordentligt på nätterna, vaknar och kan sen inte somna om på en ganska bra stund. Trist men sant. Vet inte riktigt varför, har inte direkt ont, är inte jätte kissnödig eller ngt sådant. Bara vaken helt enkelt.

Har fått lite vettigt gjort idag iaf, har börjat packa lite, tig en stund att börja eftersom jag inte riktigt samarbetade med lådorna :P inte jätte teknisk med andra ord ;) nu väntar jag på att Putte ska komma hem så jag får lite sällskap av någon mer än en väldigt aktiv liten bebis i magen <3

Mätt i magen!

Kategori: Allmänt

Ja Gud vad mätt jag är! Har varit hemma hos farfar Magnus och firar hans födelsedag med massa mat och annat gott. Nu känns det nästan som om jag ska spricka! Men vi har haft väldigt trevligt som alltid när vi är där :) nu har jag lagt mig till rätta i sängen och ska inte göra så mycket mer idag :P

Liten mage?

Kategori: bebis

Får ofta höra att min mage inte är så stor och liknande. Men i fredags när jag va hos BM så mätte hon ju min mage och när hon skrev in siffrorna i datorn hamnade jag precis över det 'normala' genomsnitts strecket. Så så värst liten är jag nog faktiskt inte! Jag tyckte det va skönt att det var så för man blir ju alldeles stressad av att folk säger sånna saker.. Men nu vet jag att det också är helt normalt :) som sagt, har aldrig varit så normal som jag är nu ;)

Och förresten så va inte min mamma så stor när hon väntade oss, eller min mormor heller för den delen, så det ligger i generna att inte ha så tjocka magar ;)

Lång dag

Kategori: Allmänt

Igår blev en lång dag, skulle flytta ut Hampus ur hans lägenhet (syrrans kille). Jag fick äran att vara barnvakt till celina. Så kl 8 va vi på tivolibadet för att hon skulle på simskola. Sen efter det var det snabba ryck för att hinna med att åka till vä där hon skulle sjunga med kören.
När vi kom hem till pappa så va det folk där som lastade ut första lasset med saker, jag kände att jag behövde vuxen sällskap och vill följa med till degeberga sen ;) celina ville inte så hon gick till grannen och lekte ett par timmar.

Resten av dagen bestod av bärande av de sista sakerna (inte jag ;) ) och städning som jag kunde hjälpa till med :) iaf en stund, sen tyckte magen, ryggen och benen att jag gjort mitt och satte stopp :/

När allt va klart åkte vi till Hampus föräldrar och åt kvällsmat innan det va dags att åka hem igen. Hemma tog jag en lång varm dusch sen däckade jag vi halv 9 tiden, vaknade till när Putte kom hem vid 1 sen somnade jag gott igen och vaknade vid 8 imorse.. Tror jag va trött ;)

Normalt :P

Kategori: bebis

Jag har nog aldrig i mitt liv fått höra att jag är normal så ofta som jag fått sen jag blev gravid ;)
Har ju gjort Glykosbelastningen idag, och det va verkligen inte så farligt som alla har sagt, inte det godaste jag druckit men helt ok.
I väntan på att kunna ta blod provet så gjorde jag en 'vanlig' undersökning. Allt va som sagt normalt :) bra blodvärde, bra magstorlek, bra hjärtljud, och bra resultat på glykosen också :)
Happy happy <3

Glykosbelastning

Kategori: Allmänt

Japp, det är det dags för imorgon :/ alla säger att det är äckligt så jag ser ju inte fram emot det jätte mycket :P men det är bara att ta sig igenom det :) ska även på vanlig kontroll imorgon, Mäta magen, kolla hjärtljud, vägas, och allt annat sånt kul :)


Förkylningen är förresten på bättringsvägen :) bara hostig och lite snuvig fortfarande :)

Mys

Kategori: Allmänt

Är hemma hos mamma och myser med min lilla kisekatt <3 hon är så fin så fin :) fast på bilden ser hon mest ut som en vit boll av hår ;)

Bläääää

Kategori: Allmänt

Har varit lite små förkyld sen i lördags men inte så farligt. Idag när jag kom hem från jobbet blev jag helt plötsligt jätte förkyld :/ tror jag har feber och har sovit till och från hela eftermiddagen/kvällen. När sen snälla Putte kom hem från jobbet är det första han gör att fråga om jag vill ha varm choklad :) en tjej kan inte ha det bättre <3

Förlossning

Kategori: bebis

Har legat och läst lite om förlossningar och vilka alternativ det finns och vad man kan tänka på mm.
Är sjukligt nervös inför just förlossningen och eftersom jag är en liten klenis vad gäller smärta har jag hela tiden sagt att jag vill ha ryggmärgsbedövning. Men nu har jag fått en annan ide. Att jag inte tänkt på det innan är lite märkligt.. Men jag älskar att bada och tycker att det är väldigt avkopplande. Detta är något som många rekommenderar och som jag nog vill testa först. Om det finns möjlighet till det här i Kristianstad, någon som vet? Då slipper man ju kanske allt för mycket bedövning, kanske..
Är det någon som testat och va tycker isåfall ni? Funkar det?

...

Kategori: Allmänt

Känner mig lite så idag.. ;)

Grattis :)

Kategori: Allmänt

Idag har min lille kusin tagit körkort :) kan inte fatta att han är så gammal ;) eller att jag är det?! Stort grattis till honom iaf :)

Flicka eller pojke?

Kategori: bebis

Ja, denna fråga.. I början var jag ganska säker på att det va en flicka som låg i magen, men jag och de flesta andra har med tiden blivit mer och mer säkra på att det är en pojke i magen :)
Men de senaste dagarna har jag drömt väldigt tydliga drömmar om att det är en lite än flicka., så undrar om dessa drömmar betyder något eller de bara är rent allmänna drömmar.. Hmm.. Vi får helt enkelt se i november :)

Rätt sätt

Kategori: Allmänt

Jag vet hur man ska göra, familjen Månsson plus Hampus skulle till Ikea. Jag sa jag kunde passa celina.
Nu ligger jag på soffan och Putte spelar Wii med henne. Dom på Ikea köper handdukar till oss.. Jag känner att just idag har jag lyckats ;)

Barnvakt

Kategori: Allmänt

Har precis hämtat celina på skolan, nu sitter vi vid tvn och fikar ;) det va celinas önskemål eftersom hon inte får göra det när hennes mamma och pappa är hemma ;) busiga vi är :P

Kul

Kategori: Allmänt

Som ni förstod så har jag på min lediga dag idag tvättat :/ min absoluta favorit sysselsättning ;)
Kände mig dock lite motiverad och tänkte städa också men det fick va för jag fick lite, vad jag tror är, sammandragningar. Så då kände jag att det va kanske bättre att vila lite. Men imorgon är Putte hemma så då ska vi ta och städa vår STORA lägenhet ;) ska även sortera tvätten för det är inte heller gjort färdigt.
Nu ska jag krypa ner i sängen och sova lite :)

Måste bara säga att jag har aldrig riktigt förstått det roliga med Filip och Fredrik men efter att ha sett kristallen ikväll måste jag säga att dom kan va lite roliga ibland. Tyckte dom gjorde ett bra jobb :)

Smart

Kategori: Allmänt

Har hittat ett till användningsområde till min tantvagn. Den är perfekt att transportera tvätt i när man ska till tvättstugan ;) hur bra som helst tycker jag :)

Spark

Kategori: bebis

Ja, idag har bebis sparkat. Och inte lite heller. Hela dagen har bebis sparkat och varit rundor där inne i magen. Har inte kännt så här mycket rörelse någonsin tidigare ;) men det har varit mysigt även om det känns lite märkligt när den får till en kullerbytta precis när jag böjer mig eller håller på med ngt på jobbet. Då blir jag lite omtumlad själv ;)
Men jag uppskattar verkligen att vi har en så aktiv bebis för då känns det som om jag kan vara lite lugnare :)

:)

Kategori: appar :P

Igen,...

Kategori: Pappa Putte

Nu har han gjort det igen, jag kommer hem från jobbet och möts av detta.. Fruktansvärt!! Har försökt förklara att han ser ut som en idiot, meeeen han lyssnar inte på mig. Kan någon ringa till honom och tala om för honom hur otroligt dum han ser ut? Ett sms kan också funka...

Aj?

Kategori: Allmänt

Har sovit väldigt oroligt inatt. Har vaknat flera gånger av att det gör ont när jag vänder mig :/ Putte säger att jag har ajat och ojat mig varje gång jag vänt mig också även om jag inte vaknat.
När jag vaknade nu imorse kände jag att jag har ont i magen, lite som träningsvärk men ändå inte. Mycket konstig känsla.


Får ta det lugnt idag innan jag ska jobba ikväll :)

Dansa, pausa...

Kategori: Allmänt

Usch, ligger och kollar Facebook och ser att de flesta ska ut ikväll.
Jag vill också :( men är alldeles för trött/tjock för att gå till banken och dansa.. Sååå jag tar och pausar istället ;)