soss

Det är mycket tankar som snurrar när man är gravid, här hoppas jag få utlopp för de flesta av dom :) <3

Skåning :)

Kategori: roligheter

Manligt och kvinnligt

Kategori: roligheter

BM

Kategori: Allmänt

I måndags va jag hos BM för kontroll, och med risk för att vara tjatig så va allt helt normalt! Blir lika glad varje gång jag hör det! Alla värden, hjärtljud, magmått mm va jätte bra och bebis ligger fortfarande med huvudet ner. Fortfarande inte helt fixerat vilket stör mig lite men detta är inget ovanligt och därför inget man ska oroa sig för, så då gör jag inte det heller!

Jag är helt värdelös på att komma ihåg att ta tabletter i alla dess former om jag ska ta dom dagligen eller liknande, hare jag gått på p-piller hade jag haft barn för längesen! Så dom här jäkla järn tabletterna tar jag ju inte för jag kommer helt enkelt inte ihåg :/ sen glömmer jag kanske lite med flit då jag inte tycker jag mår bra av dom. Men iaf, mitt blodvärde hade sjunkit lite denna gången, inte så man behövde oroa sig men ändå. Men BM sa iaf att jag skulle fortsätta ta dom som jag brukar så skulle det nog inte va några problem (jag ska ta varannan dag) jag insåg då att jag kanske ska börja ta dom?! Jag har inte tagit några sen i somras. Så jag får nog se till att starta nu ;)

Twilight :D

Kategori: Allmänt

Har även hunnit köpa biljetter till nya twilight filmen. Vill ju se den på bio precis som jag gjort med dom andra! Ska gå med faster Signe! Så innan dess får det inte komma någon bebis ;)

Fint :)

Kategori: Allmänt

Hoppsan

Kategori: appar :P

Oj oj oj

Syster!

Kategori: Allmänt

Min syster är ju i USA just nu och tanken va att dom skulle varit i new york nu när orkanen drog fram men kloka flickorna stannade ett par dagar extra i Las vegas istället vilket vi är väldigt tacksamma för!!

Zloty

Kategori: Allmänt

Nu har min kisekatt äntligen flyttat hit :) det har gått bra förutom att hon har haft sönder två saker redan, den ena kunde jag dock limma ihop igen ;)

Spelning

Kategori: Pappa Putte

Putte och 'Hans'' band hasslahof hade spelning i Malmö i helgen och jag va givetvis där med Sanne, Juliana och Stefan. Väldigt trevligt :) dom
Spelade på ett café/bar vid namn Simpan. Duktiga pojkar :)

sen sist?!

Kategori: Allmänt

ja, nästan 2 veckor sen jag bloggade sist.. har helt enkelt inte riktigt varit motiverad. men nu tänkte jag ta tag i detta igen :)
såå, vad har då hänt? egentligen inte jätte mycket. har försökt att anpassa mig till ett mindre aktivt liv utan jobb. lättare sagt än gjort! håller på att klättra på väggarna här hemma vissa dagar. men samtidigt har jag inte ork till att göra något och kroppen säger bestämt ifrån om jag gör för mycket. har svårare och svårare för att röra mig. har ont iprincip hela tiden vilket inte är jätte kul. har vissa dagar/stunder då jag faktiskt kan röra mig ganska obehindrat och det är underbart :D
så just nu tar jag livet lite som det kommer och gör som sagt inte mer än jag behöver.
lägenheten börjar komma iordning, det går ju inte så fort av ovan nämnda orsaker. och eftersom putte inte är hemma på hela dagarna så är inte han till så stor hjälp. men vem har bråttom??

Dröm

Kategori: Allmänt

Inatt hade jag en konstig men bra dröm, jag drömde att en gammal vän till mig som jag inte längre har någon kontakt med bad om ursäkt och äntligen kunde erkänna vad hon faktiskt gjort fel. Men när jag vaknade insåg jag ganska snabbt att det bara varit en dröm, för det skulle aldrig hända i verkligheten.
Tänk om verkligheten var lika enkel som drömmarna ibland?

<3

Kategori: appar :P

Haha

Kategori: roligheter

Dålig lördagshumor ;)

Haha

Kategori: roligheter

Älskar scrubs :)

Simtävling

Kategori: Allmänt

Idag har det varit Simtävling i osby för celina. Vi va där kl 8 imorse och sen tog det ett par timmar. Vääääldigt varmt att sitta i en simhall så länge. Men Busan va duktig och bättrade sin tid i både frisim och bröstsim med ett par sekunder :) så vi va stolta! Marie och thilma va också med och hejade. Thilma hejade nog mest. Hon ropade heja celina i nästan varje heat trots att celina inte var med ;)
Körde inom blivande farmor Ann innan vi åkte hem. Hon bjöd på spaghetti och köttfärssås och lite fika.
Nu är vi hemma och celina läser lite läxa medans jag och Putte vilar ;)

Kalas :)

Kategori: Allmänt

Igår var det kalas för Ebba som fyller år idag :) stort grattis till henne :)

Vad tror ni??

Kategori: tjockisbilder

Haha

Kategori: Allmänt

Så här kan man också spela Wii ;) trötta barn efter en hel dag i skolan <3

Gaaaaah!!

Kategori: Allmänt

Vilken dag, började med att jag körde pappa och Heléne till tåget i Hässleholm. Efter det körde jag in till stan för att handla present till Ebba. När jag parkerat upptäckte jag att det va punktering på ena bakhjulet. Suck!! Gick och handlade innan jag ringde pappa, hans svar va att jag kan ju inte göra något åt det. Nej det fattade ju jag också :P ringde runt lite men alla som jag kunde tänka mig kunna hjälpa mig jobbade.. Jaha, vad gör man?? Hade parkerat på gamla McDonalds parkeringen så jag frågade en av byggjobbarna om han kunde hjälpa mig men icke! Han hade inte tid så jag fick faktiskt ringa en firma. Aldrig i mitt liv tänkte jag! Väldigt frustrerande att stå där i 1 1/2 timme! Blev iaf kissnödig och gick bort till fantasi. På väg tillbaka hittade jag en annan gubbe som jag frågade och han va snäll och sa att han egentligen inte hade tid men kunde nog hinna iaf :) tack!! Dagens ängel!! Så efter ett par om och men kom jag iaf därifrån :)
Det som va absolut värst med detta är det faktum att jag kan byta däck själv egentligen men min kropp är inte riktigt gjord för den typen av arbete just nu :/
Men som sagt det löste ju sig till slut :)

Ananas

Kategori: appar :P

Torsdag

Kategori: Allmänt

Gud vad jag har slöat på förmiddagen idag! Sov till halv 10 sen flyttade jag mig till soffan ;) men nu har jag iaf diskat undan och sorterat tvätt, nu ska jag ut med soporna och packa lite kläder eftersom vi inte ska vara hemma på hela helgen.
Efter det blir det en tur till stallet innan middag hos mamma och sen vidare till pappa där vi ska vara hela helgen och passa celina eftersom dom ska åka till Stockholm :)

Hihi

Kategori: roligheter

Slut jobbat

Kategori: Allmänt

Väldigt blandade känslor inför att ha slutat jobba nu.. Ringde min chef innan idag och sa att jag inte kunde längre pga smärtan och hon förstod precis. Så nu är jag ledig på obestämd framtid. Och det är som sagt med mixade känslor, vet inte vad jag ska göra fram
Till bebis kommer.. Men det är väll mest till att vila. Och det är inte så svårt att göra med tanke på att jag är ganska trött hela tiden. Så är det ingen som har ngt att göra är det bara att höra av sig för nu är jag hemma ;)

Fin besök

Kategori: Allmänt

Idag har Marie och lilla thilma varit här på besök :) vi har fikat och snackat lite skit ;) väldigt mysigt :)

begravning

Kategori: Allmänt

igår var en jobbig dag, vi va på begravning för puttes farfar. begravningar är aldrig roliga.. det blev en lång dag, vi åkte hemifrån vid 11 och va tillbaka 9 på kvällen. kändes i kroppen att jag suttit i en bil mycket och länge, mådde inte jätte bra så vi gick och la oss redan vid 10 när vi ätit lite kvällsmat.

Jahopp

Kategori: bebis

Som det kan va, har fått tid till csk på måndag, se vad dom säger där. Har ju iofs blivit lite bättre med svimnings känslorna. Det är inte lika ofta längre så jag börjar känna mig lite mindre orolig. Men det är skönt att hon faktiskt tog mig på allvar fast det inte kändes så och skrev en remiss :) så det är jag glad över :)

Hihi

Kategori: Allmänt

Hittade en fin liten bild på farfar Magnus Från Kvällsposten igår ;) bilden är gammal men man ser att det är han :)

(han i mitten för er som inte ser eller vet)

Hemlis ;)

Kategori: Allmänt

Har fått tillstånd att berätta en liten hemlis ;) bebis ska få en till liten kusin :) och lilla thilma ska bli storasyster! Det är alltså Puttes syster och hennes Fredrik som ska ha en liten bebis till :D deras lill* är beräknad till i slutet på april, skoj skoj att kusinerna blir jämngamla <3
Det roligaste är nästan att Marie redan ser lika stor ut som jag bara gjorde för ngn månad sen :P får väll erkänna att jag är ganska liten ;)

Mvc

Kategori: bebis

Då va jag färdig för idag ;) allt va precis lika normalt som alltid, alla värden va bra och bebis har bra hjärtljud :)
Förra gången så hade bebis vänt sig rätt och lagt sig med huvudet ner, och bebis har inte hittat på dumheter utan ligger fortfarande med huvudet ner. Dock är de inte helt fixerat än men det är normalt att det inte är det. Kommer antagligen till nästa gång jag ska dit. Ang foglossningen så sa hon att jag ska göra vad jag känner. Känner jag att det inte går att jobba mer ska jag inte heller göra det. Så jag ska ringa min chef i eftermiddag om jag hinner, ska ringa försäkringskassan först, och det kan ju ta tid ;) så får vi se vad som händer.

Ändrade planer

Kategori: Allmänt

Jahopp, BM ringde imorse, hon hade fått förhinder imorgon och undrade om jag kunde komma idag istället. Så jag ska dit nu kl 1. Vanlig kontroll plus att jag ska höra vad hon säger om jobb/foglossning :)

Söndag

Kategori: Allmänt

Borde stannat i sängen idag när klockan ringde! Hade bokat tvätt tid kl 7 och jagade upp Putte så vi skulle få lite gjort. Kommer ner till tvättstugan och fyller alla maskiner med tvätt och tvätt medel. Då inser vi att vi inte kan starta dom!? Ingen ström. Men alla strömbrytare är på och allt ser rätt ut. Efter en stund ger vi upp och tar ut all tvätt igen och går tillbaka upp till lägenheten. Skriver ett lite argt inlägg på Facebook och då verkar det som att på gamlegården funkar inga tvättmaskiner på söndagar kl 7 utan dom startar upp lagom till kl 10 när nästa tvättid börjar. Suck, kunde inte detta stått skrivet någonstans? Jaja, vi fick en ny tid till imorgon så det ska förhoppningsvis bli bra :)

Resten av dagen tog vi det lugnt innan jag skulle åka till jobbet och Putte skulle repa.
Har bestämt mig för att prata med min BM på tisdag och även med min chef, jag känner tyvärr att detta inte funkar längre. Minsta rörelse är oerhört smärtsam och jag har fullt upp med att ta vara på mig själv och känner att jag inte kan hjälpa och göra vad jag borde på jobbet. Så det är nog dags att inse att detta inte går längre utan jag får nog snällt stanna hemma :( vill inte egentligen men tyvärr kan jag inte göra ett så bra jobb som jag borde.

Nu är det sängen som gäller, har min Vetekudde och ögonen går i kors på mig så dags att stänga dom tror jag :)

Syster

Kategori: Allmänt

Inatt åker min lillasyster till USA igen, en månads semester ska hon tydligen ha ;) hon och en kompis hon träffade när hon va där som aupair ska resa runt. Kommer inte riktigt ihåg vart dom skulle men jag hoppas dom får det bra iaf <3
Jag har fått stränga order om att inte få ngn bebis när hon är borta, men det ska väll inte va några större bekymmer. Hon kommer hem den 15/11 och bebis ska ju inte komma förrän den 30/11 ;)

Iiiihhh

Kategori: appar :P

Det närmar sig :)

Sant!

Kategori: appar :P

Hittade en väldigt sann bild på en av mina appar idag ;)

Trött

Kategori: Allmänt

Vilken dag det har varit. Har haft fruktansvärt ont i min rygg och mina höfter (foglossning) och haft sammandragningar hela förmiddagen.. Inget roligt alls, speciellt inte när man är på jobbet.. Ett tag hade jag god lust att ge upp och åka hem men lyckades ta mig igenom dagen. Nu har jag tre kvällar att se fram emot(!?) på jobbet innan jag är ledig nästa gång.

Ikväll har jag och Putte inte gjort mycket alls, legat på soffan och tittat på film. Alldeles lagom enligt mig! Jag hade inte orkat göra mer! Somnade ganska tidigt på soffan och vaknade för en liten stund sen. Så nu ligger jag i sängen och väntar på min Vetekudde och min sambo innan det är dags att sova igen. Hoppas på en smärtfriare morgondag :)

Värdelös

Kategori: Pappa Putte

Putte kan verkligen inte poppa popcorn! Ska aldrig be honom om det igen.. I fortsättningen gör jag det själv från början så slipper det lukta bränt i hela lägenheten ;)
För man ser ju verkligen skillnaden på dom :P

Mamma

Kategori: Allmänt

Ikväll har mamma/mormor varit här på besök :) suttit och snackat massa skit hela kvällen ;) Louise och Hampus va också här en vända :) bjöd på äppelpaj som va himla god! Om jag får säga det själv då ;)
Känns väldigt skönt att kunna ha folk hemma utan att man behöver sitta på varandra.. Har ju varit lite dåligt med det innan när vi bodde i ettan. Nu behöver ju faktiskt inte vi alltid åka till folk utan folk kan komma hit istället ;)

Nej, nu har jag krupit ner i sängen med min Vetekudde och ska sova, upp tidigt imorgon för att jobba igen. Lång dag imorgon, 7 till halv 5.. Kommer vara halvdöd när jag kommer hem tror jag..

Vackert?

Kategori: Allmänt

Måste visa våra otroligt vackra tapeter och köksluckor.. Visst är det snyggt? ;)

Myyys

Kategori: Allmänt

Eftersom jag har min enda lediga dag denna veckan idag så vägrade jag gå upp ur sängen, lyckades somna om och vaknade vid 10. Lagom för att äta en liten mys frukost med Putte innan jag tog en dusch och begav mig till stallet. En som också har häst där har trillingar som hon hade med sig idag, jätte söta men jag är glad jag bara ska ha en ;)
Myste lite med grabben i hagen innan jag vandrade till bussen. Så nu är jag på väg hem och ska laga lite mat innan mamma kommer till oss ikväll :)

Trevligt

Kategori: Allmänt

Haft besök av Sanne ikväll :) alltid lika trevligt, även om vi va två mycket trötta flickor som satt här i soffan och snackade skit ;) nu tänkte jag lägga mig på soffan igen och vila lite, har fått huvudvärk vilket inte är så trevligt.

Har iaf tagit ut alla saker ur vår tillfälliga kyl och frys. Vår va trasig upptäckte vi när vi flyttade in så vi fick ha extra i köket tills dom fixat vår. Vilket dom nu har gjort så nu ska vi bara ringa vaktmästaren så dom kommer och hämtar dom extra så vi får lite plats i köket igen ;)

Reggae

Kategori: Pappa Putte

Putte har börjat spela med ett skånskt reggaeband som är jätte duktiga! Dom sjunger på skånska och jag bara älskar det! För ett par veckor sedan hade dom spelning på perrong 23 i Hässleholm. Jag va med och lyssnade och tig lite fina bilder ;)

Trött?

Kategori: Allmänt

Jag va nog trött igår, gick och la mig i sängen vid halv 9 och somnade ganska snabbt, vaknade vid 1 och gick upp en sväng sen somnade jag gott igen :P ändå va jag trött imorse när klockan ringde vid 6.. Men det va bara att pallra sig upp för ännu en jobbdag :)


Det börjar kännas tungt i kroppen nu när jag jobbar, är helt slut när jag kommer hem och även på dagarna när jag är på jobbet. Är glad att jag har väldigt förstående kollegor och kunder som accepterar att det tar lite längre tid just nu. Annars hade jag nog inte kunnat jobba fortfarande.. Nu hoppas jag bara att jag orkar med i 3 veckor till, sen har jag bestämt att jag ska sluta efter det. Det blir en månad innan bebis är uträknad. Tror det blir ganska lagom :)

Gnällfia?

Kategori: Allmänt

Känner mig verkligen som en riktig gnällfia, men fy vad jag har ont i mon stackars kropp.. Värst är ryggen. Känns som om jag kommer gå av på mitten:/
Ska iaf gå och ställa mig i en varm dusch och se om det hjälper iaf lite. Annars blir det soffan och Vetekudden efter det..

Doktorn

Kategori: Allmänt

Skulle ju som sagt till doktorn idag, hade tid kl 1 och hade lagt min rast så jag skulle vara tillbaka på jobbet kl 2. 10 i 2 fick jag komma in till doktorn! Snacka om att jag va vansinnig!! Tycker det va riktigt dåligt!!!! Men men, inte så mycket att göra, hade ringt till jobbet så dom visste jag skulle bli sen. (va tillbaka kvart över)
Iaf, känns återigen som att man inte riktigt blir tagen på allvar. Hon sa iprincip att det inte va ngt fel på mig och att jag skulle sluta vara hispig :/ inte riktigt de orden men det va det som det kändes som att hon menade. Detta konstaterade hon efter att ha tagit mitt blodtryck och lyssnat på mitt hjärta. Så ja, tack för den hjälpen...
Sen sa hon att jag ska söka akut om jag känner att det blir värre eller nästa gång jag nästan svimmar. Men då kan jag ju bara undra om dom kommer göra mer där eller bara skicka hem mig dom också.. Hatar att må så här, mår dåligt och är yr nästan varje dag. Och eftersom det är nästan varje dag är jag faktiskt lite tveksam till om det är blodtrycksfall eller inte, men jag är ingen läkare och säger dom att jag inte ska oroa mig får jag väll sluta med det..

Golv

Kategori: Allmänt

Golvet i vårt vardagsrum är jätte konstigt, där är en försjunkning i det som man inte vågar gå på för det känns som om man håller på att trampa igenom :/ men nu har vaktmästaren varit här idag och han sa att vi ska få ett helt nytt golv. Jätte bra tycker jag! MEN det innebär ju att vi måste flytta ut allt från vardagsrummet igen.. Mindre kul måste jag ju säg..
Men det blir ju säkert bra när det är färdigt :)

Hmm

Kategori: Allmänt

Extra energi va det ja, eller inte! Fy vad slut jag blev, förstår inte hur energin kan ta slut så fort? Mycket märkligt.. Men jag fick lite gjort innan jag hamnade på soffan iaf. Nu har jag precis krupit ner i sängen för att sova, trodde jag skulle få sovmorgon imorgon men det är fler än jag som har åkt på höstförkylningar på jobbet så jag ska börja redan kvart över 7 imorgon.
Dock fick jag flytta rasten i det passet för jag har tid till läkaren imorgon kl 1 för att prata om mitt mående. Ska se vad han har att säga om yrseln och det allmänna dåliga jag mår. Tänkte även prata med honom om foglossningen och min rygg som bara blir värre och värre. Se vad han tycker jag ska göra.

Nej, godnatt med er så höra vi mer imorgon ;)

Söndag

Kategori: Allmänt

Blev inget gjort i förmiddags, vi va alldeles för trötta båda två.
Men vi kom till Louise och Hampus nya lägenhet, jätte fin och jätte mysig! Tror det kommer bli hur bra som helst faktiskt.
Blev lite lunch hos pappa med alla som hade hjälpt till idag innan jag och mamma körde till eko. Hittade nya gardiner till vardagsrummet men inga till köket. Tycker det är jätte svårt att veta vad man ska ha där, blir nog lättare när vi har fått det vidgjort.
Så nu har jag satt upp gardinerna och ska snart sätta upp duschdraperistången innan jag ska vika lite tvätt. Det gäller att passa på när man har lite extra energi ;)


Tänkte visa en bild på hur det blev med gardinerna, hoppas ni ser för det är väldigt mörkt på bilden såg jag...

Kryss i taket!

Kategori: Allmänt

Inatt har jag sovit mer än jag gjort på länge, har sovit hela natten, vaknade till men behövde inte gå upp så det räknas inte.. Lyckades somna om direkt igen och sen sov jag till kl 8 :) ganska nöjd med det faktiskt ;)

Nu på morgonen har jag och Putte suttit och lyssnat på gamla låtar som man inte hört på jätte länge, ganska kul faktiskt, nu ska vi ha lite frukost sen får vi se om vi får lite gjort innan vi åker till Louise och Hampus :)

Nästan färdiga!

Kategori: Allmänt

Ja idag har här hänt grejer! Mamma, pappa, Helene, celina, Louise och Hampus har varit här och gjort en helt fantastisk insats. Iprincip allt är uppackat och på sin plats. Lite kläder och annat små plock som är kvar. Men på det stora hela är vi klara! Så underbart skönt! Nu känns det som om vi faktiskt ska kunna bo här ;)
Behöver lite nya gardiner men jag och mamma ska åka till eko imorn och kolla vad dom har där, för tydligen hade dom billiga gardiner denna veckan.
Sen imorgon ska vi åka till Louise och Hampus nya lägenhet och fixa det som går. Dom ska få målat i veckan så det går inte att göra färdigt allt för mycket där. Men det ska bli spännande att se hur dom ska bo :)
Nu blir det lite kvällsmys innan det är dags för sängen. Niklas kommer hit så vi ska nog titta på en film skulle jag tro :)

Föräldrakurs del 2

Kategori: Allmänt

I tisdags va det dags för föräldrakurs igen. Denna gången handlade det om förlossning och vilka typer av smärtlindring det finns. Dom sa något jag tyckte va bra och som jag tänker hålla fast vid. Och det är att det är jätte svårt att planera inför ngt som man aldrig tidigare upplevt och man har inte en aning om hit man kommer att känna och tycka just där och då.
Därför har jag bestämt mig för att bara låta saken bero och inte oroa mig. Eller ja, nervös kommer jag att fortsätta vara ;)
Men jag har iaf insett att det finns inte finns så mycket jag kan göra så här i förhand :)

Underbart

Kategori: Allmänt

Vaknade imorse till ljudet av att det skramlade i köket, det va underbara Putte som va vaken och hade börjat packa upp redan :) nu håller vi för fullt på att packa upp diverse saker. Tycker det är så svårt att veta var man ska börja. Det är ju saker överallt :/
Putte är och handlar lite frukost till oss nu så vi får lite mat i magen:)

Sen om en stund kommer Sanne hit och hjälper oss att packa upp.
Jag känner mig lite halvt handikappad och kan inte göra saker i det tempo jag vill eftersom ryggen värker och lungorna är på väg att hostas upp emellanåt. Men det är bara att kämpa vidare, har ju inte jätte bråttom, eller?

Vaken

Kategori: Allmänt

Så himla trist, kan inte sova, vaknade för en timme sen och behövde gå och kissa men sen har jag inte kunnat somna om :( vet inte riktigt vad jag ska göra. Tvn kan jag inte se på för det finns inget art sitta på eftersom sofforna kommer imorn. Och jag kan ju inte börja packa upp lådor mitt i natten väll?!
Jaja, får väll ligga här tills jag somnar om igen.

:)

Kategori: appar :P

Fy skäms!!

Kategori: Allmänt

Har inte bloggat på jätte länge känns det som :/ men det har varit så mycket som har hänt att jag inte har haft tid.. Befinner mig just nu i sängen i vår nya lägenhet och ska snart sova, är helt slutkörd även om jag inte gjort ngt direkt ansträngande idag. Men är man båda gravid och förkyld är det väll så det är ;)
Ska uppdatera er om allt som har hänt i ett par inlägg de närmaste dagarna men som sagt just nu ska jag bara sooooova :)